ALBINO STEUR ACIPENSER RUTHENUS ALBINO ZWARTE OGEN (AQV20176)

ALBINO STEUR ACIPENSER RUTHENUS ALBINO ZWARTE OGEN (AQV20176)

ATLANTISCHE STEUR  ACIPENSER OXYRINCHUS (AQV20185)

ATLANTISCHE STEUR ACIPENSER OXYRINCHUS (AQV20185)

ADRIATISCHE STEUR ACIPENSER NACCARII (AQV20183)

De Acipenser Naccerii kan een lengte bereiken van 2 meter en word zo'n 25kg zwaar. De vis kan zo'n 50 jaar oud worden.
Een steur kan prima leven in onze weersomstandigheden, er bestaat vrijwel geen kans op ziekten en tevens staat de temperatuur het prima toe.


Momentheel zijn er twee maten te verkrijgen 75 tot 80cm  225,-
en 80 tot 90cm  255,-

€ 225,00
Op voorraad
aqv20183
Voorraad informatie:
Niet beschikbaar

ACIPENSER NACCARII

De Acipenser Naccerii kan een lengte bereiken van 2 meter en word zo'n 25kg zwaar. De vis kan zo'n 50 jaar oud worden.
Een steur kan prima leven in onze weersomstandigheden, er bestaat vrijwel geen kans op ziekten en tevens staat de temperatuur het prima toe.
Als regel kan gebruikt worden dat een steur de ruimte nodig heeft van 10 maal de lengte van de vis. Een steur van 30 centimeter heeft hierdoor al een vijver nodig welke een lengte heeft van meer dan 3 meter. Let er wel op dat een steurtje van 30 centimeter binnen 2 á 3 jaar een lengte zal bereiken van al snel 70 centimeter met een maximuum van 3 meter. Dit betekend dat de vijver dan al een lengte dient te hebben van maar liefst 7 meter. De groei zal hierna wat langzamer verlopen, blijf echter wel rekening mee houden dat een steur een groot dier zal worden.

Een steur is eigenlijk niet geschikt voor een natuurlijke vijver waar veel planten aanwezig zijn. Steuren zwemmen over de bodem en langs de wanden van de vijver, daardoor ze zich makkelijk vast kunnen zwemmen in beplanting of draadalgen. Voor een kleine steur is het moeilijk om los te komen wanneer deze vast zit, ze zijn dan nog te klein om zichzelf te bevrijden en daarbij komt nog dat ze niet achteruit kunnen zwemmen.
Net als voor andere vissen in de vijver is het van belang dat de waterkwaliteit in order is voor een goede en gezonde steur. Hierbij is het erg belangrijk dat de afvalstoffen van de vissen omgezet worden door een filter. Daarbij komt dat zuurstof een cruciale factor is voor steuren, de vissen zijn hier erg gevoelig voor. Het is belangrijk dat de vijver goed belucht wordt en daarom moet men gebruik maken van een goede zuurstofpomp. Ook is het erg belangrijk dat er stroming in het water aanwezig is, het water moet circuleren dit weer ten goede van de steur.

Je kunt steuren en koi goed met elkaar gaan combineren. De steuren en koi zullen elkaar niet in de weg zwemmen dus gaat prima samen. Wanneer je vijver beschikt over een bodemdrain, is het zeker verstandig om een steur in de vijver te plaatsen. Doordat de steur continue aan het zwemmen is langs wanden en bodem van de vijver, word het smeer in beweging gebracht waardoor deze beter opgezogen kunnen worden door een aanwezige bodemdrain.

Steuren hebben ander voedsel nodig dan de andere vijvervissen. Speciaal steurvoer is hiervoor op de markt. De steuren hebben meer vetten nodig dan andere vijvervissen daardoor ook het speciaale voedsel. Daarnaast zinkt het voer snel naar de bodem, waardoor de steur het beter op kan nemen. In combinatie met andere vijvervissen valt dit niet altijd mee, meestal zijn deze veel sneller bij het voer dan de steur zelf. Hierdoor kan het voorkomen dat steuren sterven aan ondervoeding. Je kunt de steuren dan het beste aanwennen dat ze om een bepaalde tijd voer krijgen dus op een vast tijdstip. Je zou de steuren ook aan kunnen leren uit om uit je hand te eten, hierdoor worden ze minder schrikachtig.

De steuren die wij leveren is nakweek.
De steuren hebben een groot behoefte aan voedsel, dus vergeet ze niet dagelijks te voeren met steurvoer.

Kort overzicht:

Herkomst: Adriatische zee en rivieren in Griekenland.  
Maximale lengte: 2M/70KG
Groeisnelheid: gemiddeld
Plaats in de vijver: bodem en oppervlakte
Hoeveelheid licht: matig tot veel
Temperatuur:4 tot 20 graden 
PH: 6.0-7.5
Hardheid: gemiddeld
 

De steuren die wij verkopen worden in grote aantallen nagekweekt, maar de registratie hiervan is wel verplicht.

Aquarium hoogte
100
Karakter
vreedzaam
Aquarium lengte
500
Latijnse naam
ACIPENSER NACCARII
Naam
ADRIATISCHE STEUR
Zuurtegraad
6.5 tot 7
Hardheid
4 tot 8
KH
5 tot 8
Leeftijd
> 25
Aquarium inhoud
> 1000
Bodem
niet zonder
Verlichting
schaduw
Meer informatie
Schrijf je eigen review
Je reviewed:ADRIATISCHE STEUR ACIPENSER NACCARII (AQV20183)
Jouw rating