Aquaria Veldhuis eigenbouw

Aquarium- en meubelbouw

Een mooie onderwaterwereld is een sieraad in uw huis of bedrijf. De specialisten bij Veldhuis Aquaria maken al veertig jaar aquaria op maat. U bepaalt of het een zoetwater- of zeewateraquarium moet zijn en met welke afmetingen. Veldhuis aquaria heeft specialisten voor beide soorten aquaria, omdat specifieke kennis nodig is op beide gebieden. Vooral bij een zeewateraquarium speelt de techniek een voorname rol en moeten innovaties nauwlettend worden gevolgd.

werkplaads- aquaria-veldhuis-2werkplaats-aquaria-veldhuis-3

werkplaats-aquaria-veldhuis-4werkplaats-aquaria-veldhuis-5

De basis is een volglas aquarium, meestal van optic white glas.  Dit glas is extra helder en kent geen verkleuring langs de randen. Dit basisaquarium kan, als gewenst, bewerkt worden. Te denken valt onder anderen aan boringen in het glas, overloop en droogkamer.
Als u wilt kunt u door de specialisten van Aquaria Veldhuis een passend meubel laten maken. Met betrekking tot de kleur en het materiaal biedt Veldhuis Aquaria diverse soorten kwalitatief en duurzaam materiaal aan.   
Om te beginnen moet een keuze worden gemaakt tussen een zoetwater- of een zeewateraquarium. Een zeewateraquarium heeft over het algemeen meer diepte dan een zoetwateraquarium. Zo komen onder meer de koralen beter tot hun recht. Alle aquaria worden als nodig versterkt met bodemstrippen. 
De afmetingen van het aquarium, met name de hoogte, spelen een bepalende rol bij de keuze van de dikte van het glas. Bij de bouw wordt rekening gehouden met uw keuze voor een bepaald filtersysteem.

Veldhuis Aquaria kan ook een schildpaddenaquarium, paludarium of terrarium voor u bouwen.

Volglasaquaria

Veldhuis Aquaria is gespecialiseerd in het bouwen van aquaria van klein tot zeer groot, beginnend met afmetingen vanaf 100 centimeter. Tot ongeveer 600 centimeter (de maximale lengte van de glasplaat) maken wij ze uit één stuk, daarboven worden twee glasplaten met elkaar verlijmd.  Aquaria die groter zijn dan 600 × 120 × 100 centimeter worden meestal ter plaatse in elkaar gezet.  De aquaria worden op maat gemaakt, met een nauwkeurigheid van 1 mm.
Bij het toenemen van de waterhoogte, neemt ook de druk op het glas toe. De dikte van het glas moet hierop berekend zijn. Er kunnen ook kleinere aquaria ter plaatse worden gemaakt. Bijvoorbeeld wanneer de toegang tot de plek waar het aquarium komt te staan beperkt is. Wel rekenen we een extra toeslag voor het monteren ter plaatse.
Er zijn meerdere types aquaria. Deze ziet u hieronder. Bij de types AQ3, AQ4en AQ6  maken we gebruik van gedeelde bodemtechniek (afwerking met extra glasstrips), zodat er een zeer stabiel geheel ontstaat. Bij een barst in de bodem, bijvoorbeeld door een ongelukje met een decoratiesteen, hoeft er maar een deel van de bodem te worden uitgewisseld.
Zoals bij al onze volglasaquaria, kunnen we deze optioneel leveren met filterdoorvoeren, droogkamers etc. 

Klikt u hieronder op één van deze aquaria dan ziet u de prijs van dit type aquarium.

AQ1AQ2AQ3AQ1AQ2AQ3AQ4AQ5AQ6AQ4AQ5AQ6AQ7AQ8AQ9AQ7AQ8AQ9

Daarnaast maken we op verzoek kleinere aquaria in afwijkende formaten en vormen,  bijvoorbeeld rond, driehoek, zeskant of een achtkant. Op de lijmnaden van onze volglasaquaria verlenen we 5 jaar garantie. Glasbreuk echter valt daarbuiten. Bij grotere zelfbouwaquaria bestaat de bodem uit 
meerdere delen. Deze wordt aan de onderkant nog eens extra verstevigd met glasstrips. Op de meubels verlenen wij 3 jaar garantie.

Filtering zoetwateraquarium

Naast de diverse kant en klare filters van diverse (grote) merken, kunnen de specialisten van Aquaria Veldhuis een maatwerk biofilter voor u bouwen. We kennen de volgende typen (klik op het plaatje waarvan u de prijs wilt zien):

Biofilter internBiofilter externBiofilter groot met onderloop en externe pompopstelling                                Biofilter internBiofilter                                                                 externBiofilter groot met onderloop en                                                externe pompopstelling

Het water komt het filter binnen via een filteroverloop. Deze filteroverlopen worden meestal in het aquarium gelijmd, maar kunnen ook separaat buiten het aquarium worden geplaatst. De diameter van en het aantal gaten in de overloop bepaalt de doorstroomcapaciteit. Overlopen worden meestal in een hoek geplaatst  maar kunnen ook op een andere plaats in het aquarium worden gelijmd. Om ruimte te sparen wordt een filteroverloop vaak gecombineerd met een zogenaamde droogkamer. Een droogkamer wordt doorgaans in een hoek van het aquarium gelijmd. Door een opening in de hoek, kunnen slangen en kabels worden geleid naar de onderstaande aquariumkast. Een elegante oplossing waardoor het aquarium strak aan de muur kan worden geplaatst en storende slangen en kabels niet zichtbaar zijn.

Overloopsysteem 1Overloopsysteem 2Droogkamer                           Overloopsysteem                                                                              1 Overloopsysteem                                                                                   2 Droogkamer

De overloop kan in verschillende afmetingen gemaakt worden. De standaard overloop is 13 x 13 cm. Deze kan ± 6000 liter water per uur doorlaten. In de overloop zit een boorgat van 40 mm, met behulp van een snelkoppeling past hier een geperforeerde pijp van 32 mm. in. Hiermee ontstaat een geluiddempende constructie. Boven in de overloop zit een grove spons met een overloopbeveiliging om verstopping tegen te gaan. Door de spons wekelijks schoon te maken wordt veel organisch vuil uit het aquarium-systeem verwijderd.
De overloop kan rechts, links of in het midden worden geplaatst. De overloop kan, in overeenstemming met de afmetingen van het aquarium, groter of kleiner zijn.

Filtering zeewateraquarium (Sump)

Een Sump is een soort extra ”watervat”  onder het aquarium. Naast het verhogen van het totaal aantal liters water in het aquariumsysteem, geeft het ook de mogelijkheid er extra apparatuur in aan te brengen, zoals een skimmer, filter en een refugium.
Een sump zuivert allereerst het water mechanisch. Dan doorloopt het water het vak met de skimmer (eiwitafschuimer). De ontstane luchtbellen kunnen in het volgende gedeelte uit het water ontsnappen, zodat niet te veel luchtbellen terug het aquarium inkomen. Het refugium is een zeer belangrijk onderdeel van de sump in een zeewater of rifaquarium. We brengen hier levend zand, levende steen en algen in onder. Dit gedeelte is ontoegankelijk voor vissen en belangrijke gevoelige organismen kunnen hier ongestoord groeien. Deze organismen filteren onder meer het water op fosfaat en nitraat. Dit proces is van enorm belang voor een goede waterhuishouding en heeft als resultaat, dat we veel minder vaak een noodzakelijke waterverversing moeten uitvoeren..

Sump

Optioneel kunnen we naast de reeds genoemde apparatuur nog toevoegen: Meet- en regelapparatuur, kalkreactor, nitraat- en fosfaatfilter, dekruiten, overloop in biofilter met syphon, water bijvullen met behulp van een flotter, verwarmingspiraal voor de CV-ketel tot 20 kw., extra pompaansluiting extern, koelspiraal.

Verlichting

De verlichting is van enorm belang voor de plantengroei en dus ook algengroei. Het is echter niet zo, dat meer verlichting gelijk staat aan een steeds betere plantengroei. Veel planten groeien beter bij minder verlichting.  Begin daarom met wat minder licht en stel dit zo nodig bij. 
Te veel aquarium verlichting
Bij teveel licht gaan de planten zeer hard groeien en verbruiken daarbij veel sneller de voedingsstoffen als bemesting en CO2. Hoe groter de hoeveelheid licht en hoe meer uren per dag betekent een enorm verbruik van voedigsstoffen en al snel zullen de benodigde bouwstenen om te groeien niet voldoende meer aanwezig zijn. Gevolg zijn een slechte groei en ook een algen explosie.
Te weinig aquarium verlichting 
Te weinig aquarium verlichting leidt tot een zwakke groei van aquariumplanten. Vooral de rode aquariumplanten zullen het dan slecht doen. Een slechte groei betekent een slechte zuurstofproductie en dat is dan weer vervelend voor de tropische vissen. 
Een slechte plantengroei kan meerdere oorzaken hebben, onder meer door een verkeerd gebruik  van plantenvoeding.
Bij last van algen (draadalg of baardalg) is het goed de duur van de verlichting terug te brengen naar 6 uur per dag.
Hoeveel aquarium verlichting is goed
De benodigde hoeveelheid licht is afhankelijk van de aquariuminhoud en de soort en hoeveelheid planten en vissen en ligt tussen de zes en tien uur per dag. Gemiddeld is de aquarium verlichting 8 uur per dag aan.
Overigens is het van belang om na het vervangen van een TL-lamp de hoeveelheid licht terug te brengen. De vervangen lamp heeft in de loop van de tijd aan intensiteit verloren en de nieuwe lamp kan daardoor tot alggroei leiden.

Soorten aquarium verlichting

Het aquarium is op veel manieren te verlichten. De meest voorkomende aquarium verlichting typen zijn TL-verlichting en LED-verlichting. Meestal bevindt het licht zich boven het water, maar er bestaat ook onderwaterverlichting.
TL-verlichting wordt nog steeds het meest toegepast, hoewel steeds meer mensen overgaan tot de aanschaf van LED-verlichting. Als het aquarium dieper is dan 50 centimeter dan is TL-verlichting ongeschikt en moet LED-verlichting worden toegepast. Wel kunnen reflectoren boven de TL-lampen de hoeveelheid en intensiteit van het licht met wel 75% doen toenemen. 
LED-verlichting is wel duurder in aanschaf, maar levert mooier en intenser licht en verbruikt minder energie. De LED-lampen hebben ook een langere levensduur dan TL-buizen.

TL-verlichting

TL-verlichtingT8 verlichting is de standaard lichtbuis. De T5 verlichting is smaller en met deze buis is het mogelijk met de zelfde lengte een hoger wattage te krijgen. Omdat ook de lichtopbrengst van een T5 buis iets hoger is, zorgt de T5 voor meer licht. T5 lampen met een lager wattage zijn energiebesparende lampen en kunnen worden toegepast bij een lage tot gemiddelde lichtintensiteit voor het aquarium. 
Om een goed spectrum en een juiste hoeveelheid licht te behouden moet T5 en T8 verlichting elk jaar vervangen worden.
In plaats van TL balken, gebruiken wij bij Aquaria Veldhuis losse en waterdichte TL doppen. We sparen daarmee ruimte en gewicht. De kap wordt zo niet te zwaar en laat zicht eenvoudig openen. (zie bijgaande foto)

LED-verlichting LED (Light Emitting Diode) / RGB aquarium led verlichting

Zoals al besproken heeft LED verlichting vele voordelen, waaronder minder energieverbruik en gaat  LED verlichting langer mee. Andere voordelen zijn dat LED verlichting dimbaar is. Zo is het mogelijk verschillende situaties in het aquarium te realiseren, zoals dag- en nachtverlichting, zonsopgang, zonsondergang, schemering, bewolking en maanlicht.
De lichtspreiding beperkt zich bij LED verlichting tot het aquarium. Bij TL-verlichting is de lichtspreiding 360° (helemaal rond). Hierdoor wordt veel licht niet effectief gebruikt.
Aquarium LED verlichting helpt algen bestrijden. Algen gaan alleen maar dood (of kunnen zich niet uitbreiden) als je plantengroei goed is. En LED verlichting kan ervoor zorgen dat je plantengroei beter wordt. Dit heeft te maken met het kleurenspectrum van LED. Bij de fotosynthese gebruiken planten namelijk rood en blauw licht en dit kun je met aquarium LED verlichting maken (RGB Rood Groen Blauw). 
Het groene licht is niet nuttig voor de plant en wordt gewoon teruggekaatst. Voor je plantengroei volstaat dus verlichting met rode, blauwe en witte LED. 
Het kunnen dimmen van LED verlichting geeft veel voordelen. Dit doe je met een controller. Dit kun je bijvoorbeeld inzetten om een zonsopgang en zonsondergang te creëren of dag en nacht te simuleren. Bijkomend voordeel hiervan is dat je meteen een timer op je verlichting hebt staan. Daarnaast – en misschien wel de belangrijkste reden – om een dimmer bij je aquarium LED verlichting te nemen, is het instellen van de lichtintensiteit in je aquarium.
LED strips werken in het algemeen op 12 Volt.
 
Er zijn ook LED schijnwerpers. Deze worden aanzienlijk minder warm. Echter door de omvang van bijvoorbeeld een 20 watt LED schijnwerper, passen deze (nog) niet in een dichte lichtkap. Indien we toch LED schijnwerpers willen gebruiken, kan dat wel boven een "open" aquarium. De LED verlichtingsbalk dient dan 25 tot 35 centimeter boven het aquarium te worden geplaatst. 
Schijnwerpers in het algemeen geven wel een bijzonder effect in het aquarium. De verlichting bootst zonnestralen na, waardoor er meer beweging en schaduwen in het aquarium ontstaan.

Achterwanden

Er zijn de laatste jaren vele soorten achterwanden verkrijgbaar. Sommige heel eenvoudig en vlak, andere met veel reliëf en dieptewerking.
Een achterwand dient als achtergrond van het aquariuminterieur en moet de inrichting daarvan positief ondersteunen. Een juist gekozen en goed aangebrachte wand geeft het aquarium diepte en zorgt voor een natuurlijke begrenzing van de waterplanten. Door de vele schuilmogelijkheden zullen de vissen ook beter tot hun recht komen en eerder het natuurlijke gedrag vertonen.         
Bepaalde soorten achterwanden kunnen wel 20 tot 30 cm diep zijn. Achterwanden van 20 tot 30 cm diep zijn heel decoratief, maar vragen wel de nodige ruimte in het aquarium. U moet hier rekening mee houden bij het bepalen van de afmetingen van het aquarium. Naast de wand moet er toch voldoende ruimte overblijven voor beplanting en/of decoratie.  Bij het plaatsen van een achterwand moet erop gelet worden dat deze goed aansluit op de aquariumachter- en zijruiten. Hiermee voorkomen we dat er vuildeeltjes, of erger nog, vissen achter de wand raken.
Wand_375cm
Wand 375 cm. bestaat uit drie delen, maar lijkt één geheel met het aquarium

Veldhuis Aquaria maakt de achterwanden exact passend in het aquarium. De wanden worden rondom gesloten en aan de bovenkant zorgvuldig afgedicht. Op deze wijze wordt voorkomen dat er zich vuil achter de wand ophoopt en een bijkomend voordeel is dat de vissen zich er niet achter kunnen verschuilen.back to nature wand met droogkamerEen BTN (Back To Nature) wand met droogkamer en doorstroompuntbiofilter achter de wand

Een biofilter achter de wand die eenvoudig schoongemaakt kan worden.
Om een doodwaterzone achter de wand te voorkomen, laten we met een "bypass" via de filterpomp een geringe hoeveelheid water achter de wand stromen.

Achterwand BTN met verhoging inclusief bodem afzuigsyteem.Achterwand BTN met verhoging inclusief bodem afzuigsyteem.

Sommige fabrikanten geven aan dat de achterwand ook te gebruiken is als filter. Dit raden wij ten zeerste af. Er zal vuilophoping plaats vinden achter de wand en daar het filter moeilijk toegankelijk is, blijft het vuil er circuleren.

Meubelbouw voor aquaria

Veldhuis Aquaria maakt niet alleen het aquarium,  maar ook het bijpassende meubel.
Wij kunnen aquaria met een bijpassend meubel in nagenoeg iedere gewenste maat en kleur voor u vervaardigen.                                                                           
Er zijn natuurlijk grenzen, maar deze hebben meestal betrekking op de prijs en niet op de mogelijkheden. Veldhuis Aquaria vervaardigt reeds 40 jaar volglasaquaria en sinds zo’n 15 jaar bouwen we ook de bijpassende meubels. 
Gedurende de jaren hebben we veel ervaring opgedaan. We kunnen u dan ook een prachtig product leveren dat we 3 jaar volledig garanderen. Een aantal specifieke kenmerken van onze aquaria zijn:
Energiebesparend:  door de afwerking van het meubel, is er sprake van een goede isolatie, waardoor de temperatuur van het aquariumwater, ook zonder extra verwarming, binnen de 20° tot 25° celcius blijft.
Geluidsisolerend: daar de meubels zeer goed worden afgewerkt, de deurtjes goed sluiten en alle delen verlijmd zijn, resulteert dat in een geluidsafname van 70 tot 80%. Het geluid van stromend water en brommende pompen worden dan ook tot een minimum beperkt.

meubel 1Meubel 2                                                                                Door de speciale constructie zijn de meubels zeer stabiel en kunnen ze ruimschoots het aquariumgewicht dragen.

De ruimte onder het aquarium is riant en biedt voldoende mogelijkheden voor opslag etcetera. De meubels zijn aan de binnenzijde afgewerkt met kunststof en de naden zijn waterdicht verlijmd. Vochtproblemen in het meubel zijn daarmee uitgesloten. 
De meubels zijn zeer geschikt om in de kastruimte een open filter of een extra aquarium te plaatsen. Bijv. voor jonge of nieuwe vissen (quarantaine).
Tijdens het installeren van de techniek en/of het plaatsen van een onderstaand filter, is het mogelijk om de middelste staander van de kast te verwijderen. De staander moet voor het vullen van het aquarium terug worden geplaatst.
Juiste gewichtsverdeling:  dat betekent dat de meubels volledig dragend worden gebouwd. Aan de onderzijde van de meubels wordt rondom een plint van 3 bij 6 centimeter gemonteerd, die ook in het midden doorloopt. Hierdoor voorkomen we puntbelasting en kunnen de meubels ook op de meeste houten vloeren staan. Bij oneffen vloeren kan er eventueel een rubberen band onder de kast worden geplaatst. 
Door de toegepaste constructie, ontstaat er in de kast veel ruimte. Hierdoor kunnen filters en andere hulpmiddelen gemakkelijk geplaatst worden. Vooral bij zeewater komt dit goed van pas. De achterwand van het meubel is vervaardigd uit massief materiaal van 20 mm. Op de hoeken wordt deze plaat nog eens extra verstevigd met balken. De constructie is dan ook uitermate solide en kan ruimschoots het volle aquariumgewicht dragen.
In verband met veiligheid zit achter een (naar wens) linker- of rechterdeur een "pushdruksluiting" en kunnen we de electra-aansluitingen plaatsen. Hierachter bevindt zich een van de rest van de kast afgesloten ruimte. De electrakast is groot genoeg om er ook de meet- en regelapparatuur in te plaatsen.

electrakast geslotenpushdruk openElectrakast open                                                  Electrakast gesloten                                     Electrakast gaat open met een pushdruksysteem                                                            Electrakast open

lcd scherm                                                                                                                                                                                                                                               Wij kunnen er eventueel ook een uitleesbaar LCD-scherm in monteren. De electrakast is een must voor degene die een open filter in het meubel wil plaatsen. Echter ook voor het plaatsen van dichte filters biedt een elektrakast veel voordelen.
                           

Vormgeving en kleurstelling:

kleurstalen                                                                                                                                                                                                                                     Aquaria Veldhuis gaat bij het bouwen van meubels zeer zorgvuldig te werk. De keuze in kleur, kastindeling en soorten verlichting is  nagenoeg onbeperkt. Op de foto staan slechts enkele voorbeelden van een totaal van 1000 kleuren aan kunststoffineer. We leveren alleen de allerbeste kwaliteit. Ook zijn er 100 soorten houtfineer. Deze houtfineer wordt naderhand afgelakt en op kleur gebracht. Allerlei attributen zoals verlichting in de kast, legplanken, laden of glazen schappen zijn, mits de ruimte het toelaat, mogelijk.

Lichtkap en randafbouw

Zoals bij het aquariummeubel zijn ook bij de lichtkappen dezelfde kleurstellingen en vormen mogelijk. Onze manier van construeren bepaalt mede de kwaliteit. Via de lichtkap is het interieur van het aquarium toegankelijk. Het openen en sluiten dient dan ook eenvoudig en probleemloos te zijn. In aquariummeubels met geïntegreerde lichtkap wordt de TL-verlichting door ons direct gemonteerd.
De speciale lamphouders zijn spatwaterdicht en kunnen zonder problemen in een vochtige omgeving worden gehouden. Dit betekent dat we geen dekruiten meer toepassen. Dus als u de kap omhoog zet, gaat de verlichting mee. Hierdoor krijgt u direct toegang tot het aquariuminterieur. Omdat de geopende lichtkap schuin omhoog staat, blijft het interieur voldoende verlicht om werkzaamheden uit te voeren. Omdat wij alleen de TL lampen / LED strip  in de lichtkap onderbrengen en niet de zware voorschakelapparaten, blijft de kap licht van gewicht is deze eenvoudig te openen en te sluiten.
Open aquaria kunnen zonder problemen gemaakt worden. De waterspiegel en de stabilisatoren worden met een nette rand afgewerkt, wederom in dezelfde kleur. Op de droogkamer of overloop wordt een deksel (van hetzelfde materiaal) gemaakt. Hierdoor hebben ze een sterke en elegante afwerking.

open 1open 2

Hangende Lichtkap
Het is ook mogelijk  om een lichtkap aan bijvoorbeeld het plafond te hangen en te laten maken in dezelfde stijl als het aquarium. In de hangkap wordt dan de verlichting geïntegreerd, bijvoorbeeld HQI, HQL en/of TL. HQL en HQI zijn wat oudere typen en tegenwoordig meestal vervangen door LED-verlichting. Echter, voor specifieke toepassingen blijft deze verlichting gewenst. Aquaria Veldhuis kan u zowel HQI als HQL leveren. Ook is het mogelijk om deze constructie weer af te werken met deurtjes ervoor. Eventuele warmteontwikkeling van de HQI verlichting kunnen we oplossen met een te plaatsen geruisloze ventilator.
Garantie
Daar we de beste materialen gebruiken en alle onderdelen goed verlijmen, is waterschade aan de kast of de lichtkap nagenoeg uitgesloten. Wij verlenen dan ook 3 jaar garantie op onze meubels en 5 jaar garantie op de lijmnaden van de aquaria. Op glasbreuk zit nooit garantie, doordat dit altijd ontstaat door bijv. spanning, een steentje onder het aquarium, een niet recht staande bak, als er een massief houten onderkast is gebruikt waardoor het hout is gaan werken, enz.
Materiaalkeuze
De meubels en bijbehorende lichtkappen kunnen naar wens gemaakt worden, er is keuze uit talrijke materiaalsoorten en kleuren. Zo kunnen de meubels worden gemaakt uit HPL kunststof plaatmateriaal, multiplex met houtfineer of multiplex in kleur gespoten.
Het HPL is een kunststofmateriaal, dat met elke willekeurige print kan worden uitgevoerd. Pseudohout, pseudosteen of een effen kleur, er is keuze uit ruim 1000 verschillende prints. Eventueel kunt u uw eigen motief of foto op het HPL materiaal laten drukken.

hout fineergraniet fineereffen

Er zijn meerdere fabrikanten waarmee we goede ervaringen hebben, zoals Duropal, Perstop en Arpa, Formica. Deze bedrijven leveren snel en hebben een zeer breed assortiment.
Tegen een meerprijs kunnen wij het aquariummeubel afwerken met echt houtfineer van 1 tot 1,5 mm. Dit houtfineer meubel kunnen we in kleur beitsen of lakken. Naar wens kunnen lichtkap, plinten en deurtjes worden uitgevoerd van massief hout, eventueel met een erin gefreesd motief.
De binnenzijde van de aquariumkast en van de lichtkap blijft altijd van kunststof. Dit is een zeer duurzame en watervaste oplossing. De binnenzijde van de kast wordt wel in kleur gespoten. De binnenkant van de lichtkap wordt altijd in wit uitgevoerd.
Voor het geheel spuiten van het aquariummeubel in een RAL kleur wordt een meerprijs berekend.

RAL

De aquariummeubels en lichtkappen kunnen wij in iedere gewenste kleur spuiten. Hierboven vindt u een staal met RAL-kleuren. Als u een afwijkende kleur wenst, is dat mogelijk. Geef ons een kleurvoorbeeld en onze spuiter kan deze kleur dan (ongeveer) overnemen.
Handgrepen: Standaard bieden wij 20 verschillende soorten handgrepen aan. Onderstaand vindt u een overzicht.
De handgreepknoppen worden niet veel gebruikt. In verband met het gewicht komen knopgrepen voor lichtkappen in ieder geval niet in aanmerking.
Uit esthetisch oogpunt is het fraaier om voor de lichtkap dezelfde handgrepen te gebruiken als voor het meubel.
Meer dan 70% van onze klanten gebruikt het zogenaamde "pushdruksysteem". Dit systeem werkt door middel van gasdruk, waardoor een druk op het deurtje voldoende is om het te openen. Een zeer elegant systeem.
Het "pushdruksysteem" kunnen wij voor € 13,50 per deurtje aanbieden. 

deurklinken

Aluminium en RVS frames op maat: Veldhuis Aquaria maakt ook aquariumframes in iedere gewenste maat.
De belangrijkste reden om een frame te maken i.p.v. een meubelkast, is natuurlijk de prijs. Prijstechnisch scheelt het namelijk aanmerkelijk.
De meest gangbare frames tot ongeveer 2 meter lengte worden van aluminium gemaakt. De framedelen worden door ons op maat gezaagd en kunnen vervolgens door u zelf in elkaar gezet worden.
Wij hebben passende hulpstukken, die gebruikt worden om de frames in elkaar te zetten.

frameframe_2frame_3

Als het frame wat sterker moet worden bijvoorbeeld voor een groter aquarium, adviseren wij het frame van RVS te laten maken. Wij bieden daarvoor 3 afmetingen kokerprofielen aan. Namelijk vierkant 25 mm. 32 mm. en 40 mm. Deze frames worden door ons RVS gelast. 
Wij hanteren de volgende gewicht indicatie: • 25mm tot een gewicht van 2.500kg
  • 32mm tot een gewicht van   5.000kg
  • 40mm tot een gewicht van 10.000kg
Alle RVS frames worden met professionele stelvoeten uitgerust. Met behulp hiervan kunnen oneffenheden worden overbrugd. Dit is een elegante en vooral gemakkelijke manier, om het aquariumframe waterpas te stellen.
De verdeling van de staanders en de liggers kan binnen bepaalde marges variëren. Onze verkoopafdeling kan u daar nader over informeren.
Een afwijkende verdeling kan van belang zijn voor het plaatsen van een Biofilter of eventuele andere techniek onder het aquarium. Een afwijkende verdeling moet constructief wel verantwoord zijn in verband met het aquariumgewicht.
#